Mannen räddar kanadensare från Bitcoin ATM-bedrägerier

  • En butiksägare i North Delta räddade kanadensare från att skicka tusentals dollar till Bitcoin ATM-bedragare.
  • Denna bluff har ökat i landet, eftersom många inte känner till den kanadensiska lagen.

Bedrägerier plågar alltmer invånare i Kanada med massor av Bitcoin-ATM-bedrägerier, där de efterliknar vissa myndigheter för att stjäla pengar från intet ont anande människor. När de brottsbekämpande myndigheterna går ut för att informera / varna medborgarna om bedrägerierna, lärde sig en närbutikägare i British Columbia (BC), Ravi Patel, och hans fru och kunde övertyga många människor från att skicka tusentals dollar till bedragarna via Bitcoin-bankomat.

Kanadensare tappar tusentals Bitcoin-uttagsautomater

Patel informerades om de stigande Bitcoin-bankomningsbedrägerierna av den lokala polisen, som flyttade runt i samhället för att varna invånarna som kanske inte känner till kanadensiska lagar. B.C. närbutiksägaren tog saker lite längre genom att lägga upp varningsskyltar om bluffen på Bitcoin-bankomaten i sin butik. Varningen var skriven på både engelska och hindi, enligt rapporten.

Butiksägaren nämnde att de hade stoppat mer än åtta personer från att göra kryptoöverföringar till bedragarna. Enligt rapporten stoppade de nyligen en man från att överföra cirka 5 500 dollar till bedragarna via Bitcoin-maskinen.

De kunde också fånga upp en flickas transaktion med bedragarna. Enligt dem hade hon 7 000 dollar och skickade redan 3 700 dollar till dem. „Min fru och jag rusade båda till henne, tog tag i hennes hand och sedan stoppade vi henne.“

Bedrägerier imiterar myndigheter som bedrar människor

Som rapporterats poserar bedragarna som kanadensiska myndigheter när de når ut till de potentiella offren. Bedrägeriet skulle hävda att dessa människor inte betalade något eller något annat och ber dem också att skicka en viss summa pengar via Bitcoin-bankomaten för att rätta till problemet. Polisen meddelade dock att regeringen skulle kräva betalning eller skatt från invånarna via Bitcoin.

”Regeringen kräver inte någon betalning i Bitcoin. Om någon kanadensisk myndighet kräver att du betalar dina räkningar, dina skatter i Bitcoin, är det ett säkert tecken att det är en bluff, säger Cris Leykauf, som är chef för polis i North Delta.

Comments are closed.